Badkamer

Resultaat 1–20 van de 252 resultaten wordt getoond

-33%

De badkamer heeft verschillende functies en dus is het belangrijk om even goed na te denken over de badkamer verlichting in deze ruimte. Anno 2019 wordt de badkamer steeds meer een designruimte waar we veel warmte en sfeer toevoegen. We zien er accentmuren van hout, natuursteen en beton, gietvloeren en veel natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en zelfs planten. Warme sfeerverlichting mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Maar los daarvan is de badkamer ook een plek waar we graag heldere verlichting willen hebben.

Niet elke lamp is geschikt voor badkamer verlichting. De badkamer is natuurlijk een zeer vochtige ruimte en niet elke lamp is bestand tegen zoveel vocht. Of een lamp geschikt is, kun je zien aan de IP waarde. In de douche en boven het bad, kun je alleen lampen met IP waarde 67 en 68 plaatsen en maximaal 12 Watt lichtsterkte. In zone 2 waar spatwater van de douche of het bad kan komen, plaats je lampen met IP 44. En in de rest van de badkamer, waar de lamp geen direct contact maakt met vocht, kun je kiezen voor lampen met IP waarde 21.

Qua soorten verlichting zien we in de afgelopen jaren een veel breder assortiment en ook veel meer soorten verlichting. We zien ledstrips langs de badrand, het plafond of onder het wastafelmeubel, ingebouwde spots in nissen en zelfs hang- en stalampen in de badkamer. Bekijk dus zeker eerst even wat voorbeelden online of in de woonbladen om na te gaan wat je mooi vindt.