Dit zijn dé lampen trends voor 2021

Het nieuwe jaar is alweer een aantal maanden onderweg. En dus is het de hoogste tijd om even te kijken naar de nieuwe trends op het vlak van verlichting voor 2020. Een aantal van deze trends zagen we vorige jaar al. Denk daarbij aan metalen industriële lampen, natuurlijke materialen, goudkleurige, grote opvallende of geometrische lampen. Deze trends zetten nog even door in 2020.

Nieuw in 2020 zijn lampen van gekleurd glas, imperfecte ruwe vormen en zwarte, stoere of volledig gold plated lampen. Lees even mee wat de nieuwste trends voor 2020 zijn en hoe je ze snel en simpel kunt toevoegen aan jouw interieur.

Gold plated lampen

Verlichting trends 2021

Goud en gold plated is de grote trend van dit moment. Zowel in kleding, sieraden maar ook in ons interieur design. En goud is natuurlijk de perfecte manier om op snelle en simpele wijze een sfeer van luxe en overvloed toe te voegen aan je interieur. Plaats bijvoorbeeld één of twee volledig gouden lampen en wat gouden velours kussens in je woonkamer en je herkent deze al niet meer terug. Goud is bovendien een kleur die je overal perfect mee kunt combineren. Je haalt alles er als het ware mee op. Deze trend zagen we vorig jaar al, maar dit jaar zijn de lampen volledig van goud en geraffineerder en verfijnder qua stijl.

Unieke designs

Trends 2021

Hoekjes maken is een andere grote trend anno 2021. We maken afgebakende ruimtes in onze huizen om te lezen, muziek te maken, te mediteren of als speelhoek voor de kinderen.

Met een fraaie wand– of stalamp maak je van zo’n hoekje een fraai en afgerond geheel. Wanneer je dan kiest een uniek design voor je lamp, dan geef je zo’n hoekje een geheel eigen karakter en sfeer. De lamp vormt dan als het ware de kers op de taart.

Groot & opvallend

Hoe groter, hoe beter is het devies voor 2021. Zo zien we bijvoorbeeld oorbellen tot op de schouders op de catwalks bij de bekende mode-ontwerpers. En in het interieur design zien we megagrote lampen als eyecatcher. Het kan supermooi zijn natuurlijk, maar je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben (of niet teveel items in je ruimte plaatsen).

Alleen op die manier komt de lamp echt mooi tot zijn recht. Zeer fraai is hier dat de ronde vormen ook weer terugkomen in de hangstoel en een andere kleinere lamp. Zo ontstaat een mooi harmonieus geheel.

Imperfectie

Verlichting 2021

Ruwe, imperfecte, onafgewerkte organische vormen vormen een andere nieuwe trend in 2021. Denk daarbij aan subtiele lampen in fijne materialen en afwijkende vormen.

Bij deze trend draait alles om de schoonheid van de imperfecte vormen die we ook in de natuur vinden. Binnen deze trend zien we veel organische vormen gemaakt van natuurlijke materialen zoals gaas, rotan of hout.

Contrasten

Verlichting design

Anno 2021 mixen en matchen we stijlen door elkaar heen tot een fraaie mix. En zo ontstaat die unieke persoonlijke mix. Zorg er daarbij wel voor dat de items elkaar aanvullen en het geen onsamenhangend geheel wordt.

Voeg zoals in dit voorbeeld eens een supermoderne lamp toe aan een brocante klassiek interieur. Zoals je ziet zorgt de lamp echt voor een wow-effect in deze ruimte. En in een klassiek interieur kan het juist weer leuk zijn om wat vintage of industriële lampen toe te voegen voor wat meer sfeer en persoonlijkheid.
Maak van tevoren een moodboard met afbeeldingen van de lamp(en), het kleurenpalet en de meubels die je wilt combineren. Of kijk op internet voor voorbeelden om je te laten inspireren.

 

(Gekleurd) glas

Gekleurde lampen

Glas is weer terug van weggeweest, maar nu met kleur en in de vorm van hanglampen in 2021. Vaak zien we ook combinaties van verschillende al dan niet gekleurde lampen naast elkaar. Wil je bijvoorbeeld wat kleur toevoegen aan je interieur. Plaats dan bijvoorbeeld gekleurde glazen lampen boven je eettafel of een klein tafeltje.

Laat deze kleuren terugkomen bijvoorbeeld in een vaas of je stoelen. Ook een muur in een lichtere tint van één van deze kleuren kan voor een mooie balans zorgen.
We zien deze lampen in allerlei vormen en kleuren. Van vierkante en geometrische vormen tot ronde vormen en de kleuren variëren van zachte pastels tot fellere tinten.

Maar we zien bijvoorbeeld ook trendy staande lampen in de vorm van muffins en aardetinten zoals cognac, beige, ecru en bruin. Of imperfecte vormen in ultralichte tinten.

 

Zwarte stoere lampen

Zwarte industriële hanglampen

Mat zwart is ook on trend in 2021. Grote stoere lampen met industriële look zijn het helemaal. Ook vorig jaar zagen we zwart al als trendkleur, maar dit jaar zien we meer mat zwart en grotere robuuste vormen. Denk daarbij ook aan de grote robuuste lampen die we op filmsets zien met gouden, zilveren of koperen binnenkant.

Zwart is natuurlijk ook een kleur die je goed kunt combineren. Maak bijvoorbeeld een mix van een paar zwarte lampen en lampen in trendkleur goud. Nieuw dit jaar zijn de zwart lampen in imperfecte vormen in gaas en volledig of half opengewerkte stalen metalen zwarte lampen. Dit is een echte eettafel lamp trend voor 2021.