Buitenlamp met bewegingssensor en de voordelen hiervan

Buitenlamp met bewegingssensor

Wanneer je huis goed beveiligd is, dan neemt de kans op inbraak met 90% af. En dat is natuurlijk wel zo’n prettig idee. Met een paar kleine aanpassingen kun je dit snel en simpel realiseren. Anti inbraakverlichting voor buiten speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Zowel aan de voor- als achterzijde van je huis. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan fel licht.

Met een paar goede sensorlampen weet je zeker dat inbrekers jouw huis overslaan. Het wordt dan namelijk een stuk ingewikkelder om je huis binnen te dringen. Naast buitensensorlampen zijn er ook sensorlampen voor binnen. Ideaal voor degenen onder ons die altijd het licht aan laten staan. En nog goed voor je energierekening ook! In deze blog zetten we alle voordelen van sensorlampen even voor je op een rij.

 

Goede verlichting bij je voordeur en tuinpad

Buitenlamp bewegingssensor

Wie geen verlichting heeft bij de voordeur heeft weet het: soms ben je minutenlang bezig om ‘s-avonds je voordeur open te maken. Met goede verlichting zie je de route naar je voordeur bovendien ook beter. Handig wanneer je in het donker thuiskomt met slapende kids of veel bagage. En ook niet onbelangrijk: met een goede lamp kun je ’s-avonds goed zien wie er voor je voordeur staat. Een belangrijk punt voor je veiligheid natuurlijk. Zo kun je beter bepalen of je de deur wel of niet open doet.

 

Optimale beveiliging van je huis

Beste buitenlamp met bewegingssensor

Sensorlampen bieden een zeer effectieve bescherming tegen inbrekers. Bij de minste of geringste beweging reageert de buitenlamp. Inbraak wordt daarmee een stuk minder eenvoudig. Ze zorgen namelijk voor een helder fel licht bij je voordeur of in je voortuin. Inbrekers kiezen veel minder snel voor een fel verlichte ruimte omdat ze dan beter zichtbaar zijn. Wat is een buitenlamp met sensor? Dit is een lamp met ingebouwde bewegingssensor die alleen aangaat bij een beweging.

Ze worden daarom ook wel anti- diefstal lampen genoemd.
Plaats bij voorkeur zowel bij je voor- als achterdeur een goede felle sensorlamp. Zo kunnen inbrekers niet ongestoord binnendringen en wordt dit ook veel minder aantrekkelijk. Plaats ook een lamp met bewegingssensor langs je schuur of toegangspad voor een betere beveiliging.

 

Bediening via je smartphone, tablet smart watch

Bewegingssensor buitenlamp

Veel sensorlampen kun je bedienen met een app op je smartphone. Zo kun je ’s-avonds met één druk op de knop alle lampen aan- of uitzetten. Gemak dient de mens! Ook kun je de lichtsterkte reguleren of een programma instellen waarmee ze vanzelf aan- of uitgaan op bepaalde tijden. En smart lampen kun je per moment van de dag zelf instellen. Wanneer de dagen langer worden, stel je de lamp zo in dat deze alleen aangaat wanneer het donker wordt. Wat de beste buitenlamp met bewegingsensor is voor jou, hangt dus af van je keuzes en persoonlijke wensen.

 

Instellen naar behoefte

Beste bewegingsmelder buiten

Het ideale van sensorlampen is dat je ze zelf ook kunt programmeren. Ze gaan dan alleen aan wanneer je dit zelf zo hebt ingesteld. Net zoals je thermostaat die ’s-morgens om zeven uur vanzelf aangaat en om tien uur ‘s-avonds weer uitschakelt. Je kunt dit doen via je telefoon, maar je kunt deze lampen ook bedienen via je PC of een smart horloge. Naast gewone sensorlampen zijn er ook en donker- lichtlampen die vanzelf aangaan wanneer het donker of licht wordt. Ten slotte kun je bij sommige sensorlampen zelf instellen hoe lang ze na een beweging aan blijven.

Tuinverlichting en beveiliging ineen

Licht aanlaten tegen inbrekers

Met sensorlampen kun je zowel je tuinverlichting als beveiliging van je tuin in een keer goed regelen. Twee vliegen in één klap dus. Inbrekers kiezen namelijk ook vaak voor de achterzijde van je huis om binnen te dringen. Plaats een paar fraaie warmgele sensorlampen langs je schutting bijvoorbeeld. En installeer zeker ook een fellere sensorlamp naast je achterdeur.
Wanneer je op de bank zit ’s-avonds kun je de sensorlampen via je smartphone aanzetten. Zo kun je even heerlijk genieten van je tuin in het donker. Romantisch en rustgevend tegelijk. Wanneer je naar bed gaat, dan plaats je de lampen op de sensorstand. De buitenlamp gaat dan s‘-nachts aan bij een beweging.

 

Energiezuinig

Sensor lamp binnen

Sensorlampen zijn meestal ledlampen. Ze zijn daarom zeer duurzaam en verbruiken weinig energie. En wil je graag een variant die nog beter is voor het milieu? Dan kun je ook kiezen voor solar lampen. Die werken zonder stroom. Zeer praktisch voor in je tuin bijvoorbeeld, want dan hoef je geen kabels aan te leggen. De sensorlamp is ook zeer energiezuinig want hij gaat alleen aan wanneer dit nodig is. Daarmee bespaar je enorm veel energie en dit vertaalt zich weer door naar je energierekening!

 

Sensorlampen binnenshuis

Beste buitenlamp met bewegingssensor

Sensorlampen zijn er niet alleen maar voor buiten. Ook binnenshuis zijn deze tegenwoordig een zeer grote trend. Zeker de zogenoemde slimme lampen die op wifi werken met een bewegingsmelder. Je loopt eronder door en ze gaan vanzelf aan en uit. Via de app op je smartphone zie je hoe vaak de lamp dagelijks aan- en uitgaat en hoeveel stroom je verbruikt. Daarna kun je hem eventueel anders instellen. Goed voor je energierekening en voor het milieu dus! Deze lampen zijn zeer praktisch voor ruimtes waar je veel in- en uitloopt zoals de berging, badkamer en de WC. Ook zijn ze buitengewoon handig voor diegenen onder ons die de lampen vaak aan laten staan. Zo heb je aan het eind van het jaar een stuk lagere energierekening.

Klik hier om al onze sensorlampen te bekijken!