Sfeerverlichting in de woonkamer: maak het gezellig!

Sfeerverlichting woonkamer

Lampen zijn echte sfeermakers in je interieur. Je merkt het ook direct wanneer je een ruimte binnenkomt met een prettige en warme sfeer. Je voelt je dan meteen ontspannen en thuis in zo’n ruimte. Kortom de juiste sfeer in je interieur is belangrijk voor je welzijn. Zo rust je uit en laad je weer op. Verlichting en vooral sfeerverlichting spelen een cruciale rol bij het neerzetten van de juiste sfeer en ambiance in je interieur. Tegenwoordig vinden we sfeer ook belangrijker dan ooit. We denken dan vaak aan een paar kaarsen of wat waxinelichtjes. Maar tegenwoordig zijn er allerlei nieuwe soorten verlichting waarmee je die warme, aangename sfeer ook prima kunt creëren. We zetten ze even voor je op een rij.

 

Warmte en gezelligheid met filament lampen

Sfeerverlichting
Filament lampen zijn een grote trend momenteel. Ze zijn ideaal om heel veel warmte en sfeer toe te voegen aan je interieur. Zeker wanneer je ze combineert met een paar andere soorten sfeerverlichting. De filament gloeilampen zijn er in allerlei vormen en maten en met verschillende spiralen in de meest fraaie vormen. Prachtig om naar te kijken ook. Plaats zo’n lamp bijvoorbeeld onder een glazen stolp of in een open kooilamp of lantaarn voor een sprookjesachtige sfeer in huis. Filament ledlampen zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Ze verbruiken minder stroom en gaan langer mee.

 

Pendant lampen op een rij

Licht en sfeer
De traditionele hanglamp is terug van weggeweest. En daarbij plaatsen we dan niet zoals vroeger één losse hanglamp boven een tafeltje, maar liefst een verzameling van een bundel met hanglampen bij elkaar of we hangen ze op een rij. Met het design van de lamp kun je ook een bepaald accent toevoegen. In deze keuken zie je dat deze rij met kooilampen een leuke industriële touch toevoegen. Bovendien vormt het koper een mooi contrast met de donkere muur en het hout. Ook een leuk DIY idee: koop een aantal verschillende tweedehands ouderwetse hanglampen met stoffen kappen. Verf ze in wat leuke felle kleuren en hang ze in verschillende hoogtes in een bundel bij elkaar.

 

Ledstrings: niet alleen voor kerst

Sfeer creëren
Ledstrings zijn niet alleen leuk met kerst. Je kunt er het hele jaar door sfeer mee creëren in je huis qua verlichting. Sfeervol is bijvoorbeeld om ze om een lampvoet heen te wikkelen, over de rand van een kast te hangen of simpelweg in een glazen vaas of lantaarn te plaatsen. En reken maar dat dit heel veel sfeer, warmte en gezelligheid toevoegt aan je woon- of slaapkamer!

 

Ledstrips: origineel en verrassende effecten!

Warme sfeer in huis creeren

Bij led verlichting denken we niet altijd direct aan warmte en sfeer. Toch kun je met deze vorm van verlichting zeer veel sfeer toevoegen. In dit voorbeeld zijn allerlei nieuwe vormen van verlichting op een prachtige manier gecombineerd tot een super sfeervol geheel. De combinatie van verschillende soorten verlichting en sfeerlampen zorgt bovendien ook voor een speels en origineel totaal ontwerp. En let vooral ook op hoeveel sfeer de ledstrips langs de rand van het plafond en de vloer toevoegen. Met verlichting kun je dus heel veel sfeer toevoegen, ook met leds. Dit interieur design kunnen we eigenlijk wel ‘light-art’ noemen.
De ledstrips kun je ook gebruiken voor allerlei andere leuke lichtexperimenten in je huis. Maak van je trap of bed een blikvanger met wat ledstrips onder de rand. Of geef je keuken een nieuwe vibe met een ledstrip onder je keukenkastjes of boven je keukenplint.

Hoekjes en objecten highlighten

Sfeerverlichting woonkamer
Sfeervolle verlichting kun je ook creëren door het toevoegen van accenten, oftewel highlights. Met een fraaie booglamp waarbij de lichtbundel naar beneden schijnt, kun je je mooie design sofa highlighten. Heb je een mooi kunstobject of leuk hoekje met een tafeltje? Plaats er dan een wandlamp boven met een lichtbundel die naar beneden schijnt. En ook heel belangrijk: less is more. Hier zie je dat slechts twee slim uitgekozen lampen zeer sfeervolle verlichting creëren in deze woonkamer.

 

De juiste lamp op de juiste plek

Sfeerverlichting
Sfeer zit hem niet alleen maar in de warme kleur van het licht, maar ook in de schoonheid van het design en de wijze waarop alle lampen in je woonkamer bij elkaar passen en één harmonieus geheel vormen. Wanneer je deze schitterende designlamp op de juiste locatie plaatst met een mooie robuuste houten tafel en wat simpele ranke moderne stoelen creëer je zeker sfeervolle verlichting in je interieur. Objecten waar je graag naar kijkt, zorgen ook voor een aangename ambiance en extra woongenot. Het oog wil ook wat…

 

Natuurlijke materialen

Licht en sfeer
Ook met natuurlijke materialen kun je veel extra warmte aan je interieur toevoegen. De laatste jaren zijn natuurlijke materialen zoals rotan, natuursteen en hout een grote trend. En ook in de verlichting zien we deze trend terug. Deze natuurlijke lampen zien er niet alleen maar schitterend uit, maar voegen ook heel veel sfeer en warmte toe aan een ruimte. Bovendien vormen ze leuke schaduwpatronen op de muren en plafonds wanneer ze een open structuur hebben.

 

String met lampen

Sfeer creëren
Nog zo’n nieuwe soort lamp die heel snel en simpel voor heel veel sfeer zorgt: de slinger met lampen. Je kunt ze kopen voor in je huis maar ook voor in de tuin in allerlei soorten en kleuren. Plaats er bijvoorbeeld één boven je eettafel in de tuin voor een gezellige en vrolijke sfeer. Ze zijn er ook als solar lampen. Dat is natuurlijk ideaal, want deze lampen gaan bij de eerste schemering automatisch aan. En ook binnenshuis kun je natuurlijk fraaie accenten aanbrengen met deze lampslingers. Leuk voor een vrolijk accent in de kinderkamer bijvoorbeeld.

Wil je graag nog meer lezen over sfeer creëren met verlichting? Dan vind je deze blog misschien ook interessant: Sfeerverlichting in de woonkamer