Welke lamp kun je boven de salontafel hangen

Lamp boven salontafel

Ben je op zoek naar een lamp boven de salontafel? De verlichting bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van de kamer. Voor een slaapkamer denk je mogelijk aan een andere lamp dan voor de woonkamer. Bij AllesLicht weten we hoe veel verschil de juiste lichtbron op de goede plaats maakt.

Een mooi exemplaar vergroot het woonplezier in het huis voor een langere tijd. Iedere woonstijl vraagt om een passend design voor een complete aankleding van het interieur. In tegenstelling tot een staande lamp neemt een hanglamp geen ruimte in beslag op tafel. Het product biedt een oplossing als je het tafelblad het liefste vrij houdt voor andere materialen.

Een statig ontwerp geeft de woonkamer nog meer aanzien in combinatie met het meubilair. Een forse lamp brengt meer grootsheid binnen de huismuren van je persoonlijke complex. Een eetkamper lamp industrieel zorgt met de grote vormen voor een stoere toevoeging in de dinerhoek. Veel gezinnen nemen het verloop van de dag door als de avond valt. Zeker in de donkerste dagen van het jaar maakt de verlichting de terugblik op de dag nog gezelliger.

 

Hanglamp boven eettafel; hoe hoog?

De positie van de hanglamp boven de eettafel zegt veel over hoe het object overkomt. De afstand tussen de vloer en het plafond speelt een grote rol bij het ophangen. Een lagere lamp geeft een andere impressie dan een lichtbron verder van tafel. Over het algemeen plaatsen veel huishoudens hun aanwinst eerder verder weg dan dichtbij.

De verlichting hangt meer uit het zicht, terwijl je minder kans loopt het hoofd te stoten. Meerdere eetkamerlampen naast elkaar geven een dynamisch effect door samen in de ruimte te hangen. Ze zijn de moeite waard als je het geen probleem vindt om vaker bolletjes te vervangen dan voor een individuele lamp. Het eten smaakt net iets beter als de huisbewoners met een tevreden gevoel naar de lichtbron kijken.

Een industriële lamp voert de eigenaar iedere dag mee terug in de tijd. Op het eerste gezicht lijkt de verlichting ouderwets, maar het ontwerp past zeker in de eigentijdse woonkamers. Een kleiner meubelstuk zoals een salontafel verdient even zo goed een mooie lamp als een eettafel. Je kunt besluiten om het object zelf aan het plafond te bevestigen of hulp inschakelen om de taak uit te voeren. Een hanglamp boven de salontafel brengt zowel letterlijk als figuurlijk warmte binnen de huismuren.

Sfeervol licht in huis brengen

Dezelfde woning komt anders over als verschillende lampen hun licht laten schijnen. Met de juiste aanpak lijkt de kamer zelfs ruimer dankzij de plaatsing van de objecten. Visite neemt na binnenkomst als eerste plaats op de bank of stoelen in de woonkamer.

De salontafel lamp trekt meteen de aandacht als ze om zich heen kijken. De gasten laten hun ogen al helemaal op het voorwerp vallen als het ondertussen in de lucht hangt. In de zoektocht naar de nieuwe verlichting komen allerlei vormen voorbij in het aanbod. De toeschouwers krijgen vele mogelijkheden voor zich, zoals een ovaal design of een bolvorming ontwerp. De materialen op de salontafel liggen over het oprapen als je ze snel binnen handbereik houdt.

Een riante lamp midden in de woonkamer heeft een groter bereik dan de bescheiden verlichting op de rand van het nachtkastje. Aan de andere kant klikt de bewoner de salonlamp eenvoudig aan om enkele papieren door te nemen of een notitie in de agenda te schrijven. Voor het kleine gemak hoort het exemplaar thuis in de onze huiskamers. Het licht maakt het ’s avonds gemakkelijk als je bijvoorbeeld een boek wil lezen bij de salontafel.

Prachtige zandkleurige woonkamer met mooise hanglampen boven de salontafel

Salontafel in de schijnwerpers

Een fijne tafel in de salon mag gerust opgemerkt worden door alle bezoekers die over de vloer komen. Het formaat bepaalt mee in hoeverre de verlichting de aandacht naar zich toetrekt. Behalve de omvang van het voorwerp speelt de kleur van het product een bepalende rol in het interieur.

De buren houden het mogelijk rustiger terwijl je zelf een opvallender exemplaar in gedachten hebt. De tinten in het behang of de kleur van het bankstel maken uit wanneer de lamp in het oog springt. De verlichting sluit precies aan bij de muren als de kleuren met elkaar overeen komen.

De lamp staat meer in de belangstelling als je kiest voor een robuust design in een sprekende tint. Uiteindelijk geeft persoonlijke smaak de doorslag wanneer je twee vergelijkbare lampen tegenover elkaar zet. In totaal breng je vele uren door naast de salontafel met de lamp, dus het heeft veel zin om eens goed te kijken naar de opties.